Bad Butcher's kartofler

Fredag d. 21. april 2017

Ungersvende, så er årets største højtid startet og ja, her ved vi jo alle, at vi taler om grillsæsonen. Og selvom man selvfølgeligt sagtens kunne nøjes med kød fra grill alteret, så er det faktisk ok at spise kartofler til. Ja, hvis de vel at mærke har fået den aller nænsomste behandling i både friture, mayonnaise og hø.

 

Det her, det’ godt. Men bare for god ordens skyld, så skal du helst lige have fat i høet fra kaninerne før det bliver brugt. Det er sådan en træls bismag. Men som sagt, så har jeg samlet tre gode opskrifter til jer på kartoffeltilbehør til den perfekte grillaften.

Er det næsten for uoverskueligt at gå i kast med, så del opgaverne med den bedre halvdel. Giv hende opskrifterne – For ingen rører ved fars grill. Og få hende til at købe nogle af Bad Butchers krydderier med, for de kan altså også bruges på flere måder end dem der står på pakkerne

 

Høbagte kartofler med chilismør

Ingredienser

  • 4 gode bagekartofler
  • 4 håndfulde hø (kan i en snæver vending undlades)
  • 125g blødt smør
  • 1-2 tsk chili mayo krydderi

 

Start med at røre smørret med krydderierne. Sæt dem herefter på køl til det skal bruges. Lad det køle i en time minimum. Læg et dobbelt lag stanniol på bordet. Placer lidt hø herpå og så en bagekartoffel, som forinden har fået et par stik med en gaffel. Pak det godt sammen. 

Bag enten kartoflerne ved 220 grader i ovnen til de er møre – cirka 1-1,5 time afhængig af størrelse – eller giv dem en tur på grillen. Du kan sagtens komme dem på når du tænder op.

Mærk efter om de er møre med en urtekniv.
Server de bagte kartofler med chilismørret. For god ordens skyld skal du ikke lige spise høet. Du ved, aftalen med kaninerne. De spiser ikke din mad, så du spiser heller ikke deres. 

Kold kartoffelsalat uden formange dikkedarer

Ingredienser

  • 1 kg små nye kartofler
  • 3 spsk creme fraiche (38% selvfølgeligt)
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 zittaurløg 
  • 2 spsk kapers
  • Dild i massevis
  • Salt og peber

 

Kog kartoflerne møre i saltet vand. Halv eller kvart dem alt efter størrelse. Snit et løg fint. Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep og kapers sammen. Smag til med salt og peber – Eventuelt også en smule finthakket dild. Vend kartofler og løg heri. Top op med masser af dild.

 

Trippelkogte pommes frites (aka påmfritter)

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • Olie til stegning
  • Salt og pommes frites krydderi fra Bad Butchers


Skær kartoflerne ud i stave. Du bestemmer hvor de rustikke de skal være og om de skal skrælles eller ej. Jeg ville ikke bruge tiden på det. Skyl herefter kartoflerne i koldt vand for at skylle stivelsen ud. Skyl til vandet er klart.


Kom kartoflerne i letsaltet vand og kog dem til de begynder at mørne. Det afhænger jo af tykkelsen. Men cirka 5 minutters tid. Sigt vandet fra og lad dem stå og dampe af.
Nu skal der koges i olie. Vælg en stor gryde, kom godt med olie i 1-2 liter. Varm olien til cirka 140 grader. Det er ikke det varmeste den kan blive, men alligevel varmt nok til det syder, når du kommer kartoflerne i. Nu handler det om at koge dem møre. De skal ikke nødvendigvis tage farve. Kom ikke alle kartoflerne i på en gang, så falder temperaturen i olien for meget. Kog dem i cirka 7-10 minutter. 


Når alle dine pommes har fået første tur og er kølet, skal de have sidste og vigtigste tur. Her skal olien være cirka 170-180 grader. Igen sænkes kartoflerne i den gyldne brønd. Steg til de har taget farve og er blevet sprøde.

Læg dem på fedtsugende papir og krydr med salt og fries krydderi. De skal helst spises ret hurtigt efter sidste friture bad. Det var det. Få lavet jer nogle gode kartofler.

Det tager sin tid, men det er umagen værd. Alternativt koger du dine pommes første og anden gang i god tid, hvis du skal have gæster. Så er det bare at ploppe dem en enkelt gang i ønskebrønden, når grillen er startet

 

Vi ses ved grillen!

 

Og det er lige præcist sådan kartofler skal laves! 

0 kommentar(er)

Klik her for at skrive en kommentar

Bad Butcher

Her er min blog. Den er ”bad”, den er ”butch” og den er direkte.
Jeg vil her dele mine bedste tips til, hvordan du bruger mine produkter, for at få den fedeste grill-oplevelse derhjemme.
Det er nemt og det er lige til, og vigtigst af alt, så er det bare … lækkert!

#BadButcher

#BadButchersBBQ

Find mig på Facebook