Bad Butcher's Butterflied Kylling

Mandag d. 15. maj 2017

Hvis man har held i spil, har man ikke held i kylling. Det er der i hvert fald nogen som siger. Og ret skal være ret, det kan også være ganske besværligt at grille hele kyllinger på grillen. Bare fordi ydersiden er færdige, er det ikke nødvendigvis det samme som den er færdig på indersiden. Og når brysterne er tættere på støv end kylling, så kan lårene stadig være helt rå. Og det er sådan set ikke helt optimalt.

Hvis det er et lidt for velkendt scenarie, så er der noget du skal vide. Og det er sommerfugl! Sommerfugl? Ja, sommerfugl som i butterfly. Altså udskæringen. Jeg kan ikke rigtigt berette om nogle erfaringer med at grille sommerfugle.  Du vil nemlig gerne have at din fugl er så flad så muligt, så den bliver jævnt tilberedt.

 

En anden fordel er også, at udskæringen også tager en smule af tilberedningstiden, så du kan ramme cirka 45-50 minutter for en hel kylling. Igen dog afhængig af størrelse. Er det tættere på kalkunstørrelse, så skal den have længere. Det er stadig de samme ting man tjekker efter, for at se om den er færdig. Om saften er klar og benene slipper af sig selv. Endnu en bonus er, at den også er lettere at partere efter den er grillet.

 

For at give kyllingen ekstra x-faktor, har den fået en venlig omgang Garlic rub fra Bad Butchers. Jeg valgte at bruge halvanden pose, da kyllingen både var stor, men også fordi jeg godt kan lide det næsten skorpeagtige ydre, som rubben giver, samtidig med at skorpen også er med til at holde på væskerne i kyllingen, så resultatet bliver saftigt, smørmørt kød med et spicy ydre.

 

I DO APPROVE.

 

Sådan butterflier du en kylling (og andet med vinger)

  1. Læg kyllingen med bryst nedaf.
  2. Skær på hver side at rygbenet. Brug ikke din bedste kniv. Brug alternativt en fjerkræsaks. Gem rygbenet til fond.
  3. Fold siderne ned. Læg et lille snit ved brusken ved brystbenet. Fjern nu brusken. Flad kyllingen ud. For nemhedens skyld kan ønske benet også fjernes. Det gør det nemmere at skære den. 
  4. Rub nu kyllingen ind i Garlic Rub fra Bad Butchers.
  5. Grill kyllingen. Først 15 minutter med skindsiden OP AF. Så et kvarter med skindet ned ad. Og til sidst et kvarter med skindet op af. 
  6. Grill ved mellemvarme og hvis du bruger kulgrill, kan det være en god idé at have en drypbakke under kyllingen.
  7. Lad den træke 10 minutter før den skæres i mindre stykker og nydes.

 

TIL GRILLEN! Og sommerfuglen

 

Og det er lige præcist sådan kylling skal laves! 

0 kommentar(er)

Klik her for at skrive en kommentar

Bad Butcher

Her er min blog. Den er ”bad”, den er ”butch” og den er direkte.
Jeg vil her dele mine bedste tips til, hvordan du bruger mine produkter, for at få den fedeste grill-oplevelse derhjemme.
Det er nemt og det er lige til, og vigtigst af alt, så er det bare … lækkert!

#BadButcher

#BadButchersBBQ

Find mig på Facebook