Bad Butcher's Mayo

Søndag d. 10. juli 2016

Hvad vil vi ha’? Mayonnaise.

Hvornår vil vi ha’ det? NU.

Jamen så er der jo ikke andet at gøre end at komme i gang. Og det er faktisk noget nemmere end man lige regner med. Rigtigt (og her mener jeg ”alt for”) mange er bange for at lave en mayonnaise, fordi de er bange for at den skiller.  Der er nogle enkle huskeråd, som man kan følge og så er det  så ufatteligt nemt.

Men først mayonnaisen. En mayonnaise er en emulsion. På godt dansk bare en hulans masse olie bundet sammen med en æggeblomme. Når den skiller, så er det fordi man har været ond ved æggeblommen og den så oftest har fået for meget olie på en gang. Skulle den skille for dig – og det kan jo ske for den bedste – Så tager du bare den skilte masse og arbejder stille og roligt ind i en ny æggeblomme. Stille og roligt denne gang, blev der sagt, blev der sagt.

Denne er den helt neutrale, som passer perfekt sammen med de forskellige smage fra Bad Butchers – Chili, Bearnaise eller Blue cheese. Hvis du har lidt svært ved at vælge, så lav rigeligt og lav en af hver. Den kan jo også sagtens holde sig på køl flere dage.

Mayonnaise – Sådan helt fra bunden – og nok af den.

  •  2-3 æggeblommer
     
  • 4 dl. olie
     
  • 0,5 tsk salt
     
  • 1 tsk sennep
     
  • 1 tsk eddike
     
  • Peber.

Kom salt, sennep og eddike ned til æggeblommerne. Pisk lystigt. Det skal gerne begynde at blive en smule luftigt.

Her tilsætter du så olie – Lidt af gangen – Meget lidt faktisk. Når du har pisket nok til den er optaget i massen kommer du mere ved og sådan fortsætter du faktisk bare. Jo længere du kommer i processen, desto mere olie kan du tilføje. Når den har den ønskede konsistens – Og her taler vi tyk – Smages den til med peber, salt og eventuelt en smule ekstra eddike.

Nu er du klar til at give den gas som Bad Butcher mix meister.

Overskydende mayonnaise opbevares på køl.

TIPS på falderebet:

  • 1 sørg for at både æggeblommer og olie har samme (stue)temperatur. Så er det nemmere at arbejde med.
  • Skiller den, så samles den igen med en ny æggeblomme. Er den ved at skille, så giv den 10 dråber koldt vand, det kan være med til at samle den.
  • Indtil du er verdens mester i mayonnaise – Og det bliver du hurtigt – Så pisk mayonnaisen i hånden. Så har du mere styr på den. Hvis du bruger en elpisker kan du blive for modig og ende med at skille den.
  • Smag mayonnaisen til med hvidløg, hvis du vil have lidt aioli.

 

Og det er lige præcist sådan en mayo skal laves! 

0 kommentar(er)

Klik her for at skrive en kommentar

Bad Butcher

Her er min blog. Den er ”bad”, den er ”butch” og den er direkte.
Jeg vil her dele mine bedste tips til, hvordan du bruger mine produkter, for at få den fedeste grill-oplevelse derhjemme.
Det er nemt og det er lige til, og vigtigst af alt, så er det bare … lækkert!

#BadButcher

#BadButchersBBQ

Find mig på Facebook